Ervaringen van klanten

   

“Hoi Wilco, zo waardevol als de coaching voor mij is zo waardevol zal het ook voor mijn ‘rechterhand’ zijn. Als hij ook advies kan krijgen in situaties die zich voor doen zal hij daar alleen maar door groeien. Dat biedt mij dan weer kansen om mijzelf en de onderneming verder te ontwikkelen!” 

Richard Waanders

Eigenaar, Waboplast

When the student is ready…. the teacher appears

 

Ik volgde Wilco al een tijdje en werd geraakt door de inzichten die ik kreeg bij een proeverij. De reden dat ik het traject met Wilco ben aangegaan is de hoop op verandering. Ik liet me vaak te veel meeslepen in emotie, oude patronen en de waan van de dag.

Het leiderschapstraject aangaan vond ik spannend, vooral omdat je vooraf niet weet wat het resultaat zal zijn. Ik had vertrouwen in Wilco dat hij dit traject goed zou begeleiden. De persoonlijke ontwikkeling die ik doormaak heeft niet alleen effect op mijzelf, maar ook op mijn omgeving. Het was fijn dat ik samen met mijn partner (privé en zakelijk) het traject ben aangegaan, dat hij daarin ook een keuze heeft gemaakt en je van elkaar snapt waar de ander mee bezig is. Ook al doorloop je in je eigen tempo je eigen traject.

Voor mijzelf heb ik veel geleerd over de rollen die ik heb en hoe ik daar functioneel mee om kan gaan. Het heeft geresulteerd in een doorbraak van patronen, verheldering over hoe het brein werkt, spiegeling, verduidelijking door het ontrafelen van hoe de processen binnen een systeem lopen. Het inzicht vanuit het rapport dat nodig was om op een andere manier met mijn partner te kunnen communiceren en tips hoe om te gaan met de verschillende typen mensen, rollen en gedrag. Voor het aannemen van een nieuwe medewerker hebben we ook een rapport laten maken en dit met elkaar besproken. Heel verhelderend.

Naast de een-op-een sessies hadden we ook groepssessies, waarin Wilco bewust heeft gekozen wie daaraan deelnam. Ik heb deze match als heel prettig ervaren. Hoewel onze bedrijven ogenschijnlijk niet op elkaar lijken, heb je wel met dezelfde zaken in het ondernemerschap te maken en ben je bovenal mens. Het was waardevol om bijvoorbeeld te kunnen spiegelen, ‘je vertoont dit gedrag, wat levert dit je op’. Mooi om in deze veilige setting kwetsbaar te mogen zijn, waardoor je als mens en als ondernemer groeit.

Ik voel dat ik als mens en als ondernemer ben gegroeid en ook dat het proces nog voortduurt, ik ben nog niet klaar. Ik kan patronen zien, wat gebeurt er, wat heb ik nodig, mijzelf niet meer wegcijferen. Mooie inzichten, kracht en vaardigheden die mij ook helpen om goed met mijn burn-out om te gaan.

Zakelijk heb ik dit jaar binnen het bedrijf een aantal noodzakelijke stappen gezet, zoals het neerzetten van de volledige back-office en automatisering, nieuw personeel aangenomen, een tweede kantoor ingericht, waardoor ik uit de operationele hectiek ben en ruimte heb om AAN het bedrijf te werken.

Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet. Ondanks dat ik niet wist wat de uitkomst zou zijn en ik maar moest vertrouwen op het proces. Het is heftig geweest en het traject is nog niet afgerond. Toch heeft mij dit nu al zoveel moois gebracht dat mijn verwachting/ hoop al ruimschoots is waargemaakt.

Ondernemer

sector afval en milieu, 7 medewerkers

We werken nu op ‘vijf voor elf’

  Na een periode die werd gekenmerkt door de recessie, kregen we te maken met een flinke groei. De medewerkers bleven echter van oudsher op een bepaald level hangen, terwijl de projecten groter werden en alles sneller moest. Iedereen ging steeds harder werken, medewerkers namen niet meer de tijd om met elkaar te communiceren, waardoor we altijd op ‘vijf voor twaalf’ werkten. Een aantal mensen ging aan de werkdruk onderdoor. Er was geen structuur en ook geen handvat om dit aan te brengen. We zijn met Wilco in contact gekomen om ons hierin te begeleiden. De doelstelling was meer rust, ruimte en plezier. Daar kwam bij: structuur en duidelijkheid. Het is een pittig traject geweest, waarbij in het begin best wat weerstand weggenomen moest worden. Er was een hoge werkdruk en men zat niet te wachten op nog meer werk. Wilco heeft een grote rol gespeeld in het in beweging krijgen van de medewerkers en heeft hierdoor het volledige vertrouwen gekregen. Vervolgens heeft hij de lijn uitgezet en met zijn team de onderdelen aangepakt. Nu 1,5 jaar later valt alles op zijn plek en is het grootste resultaat dat er duidelijkheid is en structuur. De grote lijnen zijn aangebracht, waardoor er rust en ruimte is in de organisatie. Iedereen weet waar ie aan toe is. Door de persoonlijke profielen, zijn we ons nog meer bewust van de verschillende mensen. We weten hoe we zelf in elkaar steken en de ander en vooral hoe we met elkaar moeten communiceren. Er is gewerkt aan leiderschap. Medewerkers hebben een spiegel voorgehouden gekregen en zijn uit de slachtofferrol gestapt. Dit waren soms heftige en emotionele sessies en zeer waardevol voor het proces, waardoor zij inzicht hebben in welk werk en type aansturing bij hun past. De uitdaging is nu het resultaat vast te houden. Hier moeten we continu aan blijven werken. Ook de medewerkers moeten hier bewust mee bezig blijven. Er ligt een stevige basis. We werken nu op ‘vijf voor elf’ en we hebben voldoende handvatten om dit vol te houden. En anders weten we Wilco te vinden. Wij zijn gewoon heel blij met het traject en de resultaten die zijn behaald. We hebben het maximale eruit gehaald. Ondernemer

sector bouw, 100+ medewerkers